BAKGRUNN

 

 

Min livserfaring og kompetanse innebærer blant annet å være ung alenemor, gift, skilt, mor til 2 unge voksne, samboer, stebarn, selvstendig næringsdrivende, ansatt, utbrenthet, bytte av yrke i voksen alder og derav erfaring som NAV klient.

Jeg utdannet meg først som håndverker med 14 års drift i eget verksted, før jeg fant ut at jeg måtte jobbe med mennesker. Det har jeg ikke angret på. Den nye retningen pekte mot forebyggende helsearbeid med Medisinsk Grunnstudie i bunn. 

Siden har jeg blant annet jobbet med fosterhjemsbarn, som mekler i konfliktrådet, arbeid med rusavhengige og karriereveiledning. 

Jeg begynte å fatte interesse for psykoterapi etter mange års praksis med yogaundervisning og massasjeterapi. Berøring, tilstedeværelse, avspenning og pust forløser noe i mennesker.
Jeg så at det ofte oppsto behov for samtale og deling etter behandling. Valg av videreutdannelse ble et 4-årig studie ved Norsk Gestalt Institutt Høyskole. Gestaltterapi er en terapiretning som også representerer mitt menneskesyn.

Gestaltterapi og yoga har gjort meg mindre reaktiv, mer oppmerksom i mine handlinger og mer aksepterende i forhold til meg selv og mine omgivelser.

Minst to ganger i året har jeg med meg grupper utenlands eller innlands på kultur og oppladende yogaferie i inspirerende, vakre og rolige omgivelser. Her er det bare å melde seg på -med følge eller alene. 

 

IMG_6548_røtter_01_small.jpg

MITT MENNESKESYN

Jeg tror på å gi seg selv vennlig oppmerksomhet og å være nysgjerrig på egne reaksjonsmønstre fremfor for å dømme seg selv. Jeg tror på at alle mennesker gjør så godt de kan.

Når vi åpner opp for en terapeutisk prosess kan det gi en fantastisk mulighet for tilhelende endring, gode valg og til å stå sterkere i seg selv.
 

Kropp, sinn og sjel går hånd i hånd. Vårt pustemønster og kroppslige signaler kan fortelle oss mye om hvilken livskvalitet vi har.  Gestaltterapi kan være en god støtte til å bevisstgjøre hvem vi er, hvilke valg vi tar, og våre muligheter til endring. Som terapeut vil jeg hele tiden støtte deg i din prosess og vi skal sammen utforske ditt potensiale i trygge omgivelser som likeverdige samtalepartnere.

 "There is a crack in everything, That's how the light gets in" 
                                                             Leonard Cohen 

Mitt menneskesyn er farget av mangeårig praksis som terapeutisk kroppsterapeut og er preget av det jeg har erfart og lært av mine klienter, elever og ikke minst min egen historie. Jeg er opptatt av hvordan kroppen uttrykker seg i form av kroppsspråk og fornemmelser. Kroppen har ingen ord, men huser følelser, minner og historie.